La comenzi de minim 150 lei
×

Termenii și condițiile de utilizare a bunurilor oferite sub brandul ”cosmetice terapeutice”.

Preambul

Prezenta convenție privind “Termeni și condiții” de utilizare a siteului ”cosmetice terapeutice”, stabilește care sunt Condițiile în care orice persoană poate vizita, accesa sau cumpăra din magazinul online www.cosmetice-terapeutice.ro și are valoarea unei convenții (Convenția) încheiate între SC VERTEX COM SRL (Vânzătorul), în calitatea sa de proprietar și administrator al site-ului și de furnizor al bunurilor și orice persoană care vizitează, accesează (Utilizator), cumpără produse de pe site (Cumpărător) sau se abonează la comunicări comerciale (Abonat).

Neacceptarea acestei convenții ori a oricărei prevederi din aceasta atrage obligația persoanei respective de a înceta accesarea ori utilizarea în orice mod a site-ului. Accesarea sau vizitarea în continuare a site-ului, deschiderea unui cont ori utilizarea în orice mod a serviciilor oferite constituie o acceptare în întregime a convenției și a oricărei prevederi din aceasta, inclusiv a oricăror modificări ulterioare care vor putea fi efectuate fără restricții de către Vânzător, fără a fi necesară nici o altă formalitate.

1.DEFINITII

 cosmetice-terapeutice – este denumirea comerciala a SC VERTEX COM SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in str. Piata Bucuresti, Nr.2, Bl.2, Sc.B, Ap.21
Oradea, Bihor, avand numar de ordine in Registrul Comertului J05/2282/1993, cod unic de inregistrare fiscala 4208030.

Convenția – prezentul document

Site – magazinul online gazduit la adresa web „cosmetice-terapeutice”.ro.

Vanzator – „cosmetice-terapeutice”.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau o persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Abonat – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica, care, prin trimitetea adresei de email, se abonează la comunicările periodice privind oferte și noutăți.

Contul meu – sectiunea din Site care permite Utilizatorului utilizarea cosului de cumpărături. Pentru a permite Cumparatorului transmiterea Comenzii la acestea se adauga informații de facturare și livrare .

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri – orice produs afișat pe Site, inclusiv produsele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului. 

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis în urma abonării mele (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la oferte sau promotii, precum si alte comunicari comerciale.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

După ce clientul finalizează comanda si o trimite catre site-ul nostru, primeste automat o notificare prin care ă este înștiințat că această comandă a fost înregistrată cu succes, este procesata si va fi trimisa, urmînd să contactam Cumpărătorul telefonic și să îi comunicam cu ce companie de curierat trimitem comanda, cât dureaza transportul.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda. Dacă modifică cantitatea de Bunuri din Comandă va anunța Cumpăratorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii.

 3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

 Detalii despre vînzarea online în magazinul nostru puteți găsi la https://www.cosmetice-terapeutice.ro/ajutor/cum-cumpar-online

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi îi este permis oricarui Utilizator/Cumparator. Pentru motive justificate cosmetice-terapeutice isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel cosmetice-terapeutice. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa info@cosmetice-terapeutice.ro , pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate. 

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, „cosmetice-terapeutice” isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

cosmetice-terapeutice poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. SUBCONTRACTAREA

 Vanzatorul poate subcontracta servicii de curierat pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

 Continutul site-ului, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a „cosmetice-terapeutice”, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect.

Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de „cosmetice-terapeutice”, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al „cosmetice-terapeutice” asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al „cosmetice-terapeutice”.

Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Convenției.

Niciun continut transmis catre Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea „cosmetice-terapeutice” si/sau al angajatului/prepusului „cosmetice-terapeutice” care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

6. COMANDA

 Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda cu plata prin metoda ramburs. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese dacă constată că datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse care vor fi livrate separat.

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta se va adresa info@cosmetice-terapeutice.ro care ii va pune la dispozitie un formular de retur.

In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

7. BUNURI PENTRU CARE NU SE POATE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

 Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

- furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

- furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;

8. CONFIDENTIALITATE și PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

cosmetice-terapeutice va pastra confidentialitatea informatiilor personale și de orice natura pe care le furnizati. Pentru detalii privind Politica noastră de confidentialitate va invitam sa accesati https://www.cosmetice-terapeutice.ro/ajutor/politica-de-confidentialitate

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

9. COMUNICARI COMERCIALE

 Cumparatorul/Utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

- prin modificarea setarilor din Cont la sectiunea “Contul meu”;

- prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator;

- prin contactarea info@cosmetice-terapeutice.ro .

10. FACTURARE SI PLATA 

Conditiile de plată a Bunurilor vandute de catre „cosmetice-terapeutice” le ragasesti in sectiunea https://www.cosmetice-terapeutice.ro/ajutor/livrarea-plata

Preturile Bunurilor afisate in cadrul site-ului www.”cosmetice-terapeutice”.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri vandute de „cosmetice-terapeutice”, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, factura fiind imprimata pe hartie și expediată în coletul cu produsele comandate.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul si de a accesa istoricul comenzilor existente in Cont.

Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: cel putin 8 caractere, inclusiv litere mari/mici, cifre si caractere speciale).

 

 11. LIVRAREA BUNURILOR

 Conditiile de livrare a Bunurilor si Serviciilor vandute de catre „cosmetice-terapeutice” le regasiti in sectiunea https://www.cosmetice-terapeutice.ro/ajutor/livrarea-plata .

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor numai pe teritoriul Romaniei.

12. GARANTII

 Toate Bunurile comercializate de catre „cosmetice-terapeutice”, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

13. RASPUNDERE

 Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in versiunea existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii, așa cum se specifică în preambulul la acest document.

14. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

 Vezi POLITICA de COOKIE care face parte din prezentul document.

15. FORTA MAJORA

 Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.